Skip to main content

Πλακιωτάκης: Έργα υποδομών ύψους 5,4 εκατ. ευρώ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη

Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως το υπουργείο και ο ίδιος «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου».

Τη χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κι επιπλέον 3,7 εκ. ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, που επισκέφθηκε το νησί, όπου είχε συνάντηση με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καπάτο, και τους δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Όλα αυτά, είπε ο υπουργός, έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του ΥΝΑΝΠ και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, «σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο "Ιανός", ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης για την ανασυγκρότηση και ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους».

Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ίδιος «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, συμβάλλοντας στη σταθερή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».