Skip to main content

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε από το Καστερόλιζο πως αν χρειαστεί, η χώρα θα προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Η Ελλάδα είναι ικανή, έτοιμη και αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και την Κρήτη. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά αν χρειαστεί να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα το πράξουμε», δήλωσε σήμερα από το Καστελόριζο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ενώ συναντήθηκε με τοΝ Δήμαρχο και τοπικούς φορείς του νησιού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι το Καστελόριζο είναι ταυτόχρονα το σύνορο, αλλά και η καρδιά της Ελλάδας προσθέτοντας ότι «χρέος όλων και πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης είναι η αυξημένη φροντίδα και το συνεχές ενδιαφέρον για τους κατοίκους του νησιού».«Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας αποτυπώθηκαν εμπράκτως τόσο με την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, όσο και με το έργο της αφαλάτωσης και της διασφάλισης νερού στο νησί» είπε ο κ. Πλακιωτάκης, προαναγγέλλοντας πρόσθετες παρεμβάσεις.