Skip to main content

PLANT POWER: Η UGG κάνει ντεμπούτο με μία οικολογική συλλογή από φυτικά υλικά

Η συλλογή Plant Power επαναπροσδιορίζει τα εμβληματικά Fluff μοντέλα, σχεδιάζοντάς τα εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο κ.ά.

Το νότιο–Καλιφορνέζικο lifestyle brand UGG παρουσιάζει για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 την πρώτη της βιώσιμη, capsule συλλογή Plant Power ως συνέχεια της FEEL GOOD καμπάνιας της που διατυπώνει τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη δέσμευση της εταιρείας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συλλογή Plant Power, επαναπροσδιορίζει τα εμβληματικά Fluff μοντέλα, σχεδιάζοντάς τα εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο, το φυσικό καουτσούκ από το δέντρο Hevea, την φυσική κάνναβη και την καινοτόμα ίνα TENCEL ™ Lyocell που προέρχεται από δέντρα που η διαχείρισή τους γίνεται υπεύθυνα & με περιβαλλοντική συνείδηση.

«Θέτοντας σοβαρά το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βασικού μοχλού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που απειλεί τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τον συνολικό τρόπο ζωής μας, η νέα συλλογή παρουσιάζει ένα καινοτόμο στυλ υποδημάτων, που ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα προϊόντα, καθώς η εταιρική ευθύνη γίνεται πρωταρχικό μέλημα του σημερινού καταναλωτή», σύμφωνα με την ενημέρωση.

Και συμπληρώνεται: «Διατηρώντας την μοντέρνα εμφάνιση και την χαρακτηριστική, μαλακή & cozy αίσθηση, τα Fluff Sugar Sandals εντυπωσιάζουν με τα έντονα χρώματά τους σε ροζ, μπλε, γαλάζιο, λευκό & κίτρινο και τον καινοτόμο σχεδιασμό τους. Η εξωτερική σόλα κατασκευάζεται από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο που, ως φυτό που εξαρτάται από το νερό της βροχής, απομακρύνει το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) από την ατμόσφαιρα, ενώ η χαρακτηριστική μαλακή αίσθηση προέρχεται από το χνούδι του φυτικού TENCEL™ Lyocell, ενός υλικού που κατασκευάζεται από ξυλοπολτό που μετατρέπεται σε αναγεννημένες κυτταρινικές ίνες προερχόμενες από υπεύθυνα συλλεχθέντα δέντρα».

Παράλληλα μέσω της μείωσης και της προσαρμογής της συσκευασίας της, συνεχίζει η ανακοίνωση, η UGG έχει σώσει έως τώρα 1.716.603 δέντρα. «Ως επέκταση των προσπαθειών της για τη μείωση της περίσσειας συσκευασίας, τα υποδήματα της Plant Power συλλογής, θα αποστέλλονται στην υπάρχουσα συσκευασία τους εξαλείφοντας την επιπρόσθετη των ταχυδρομικών υπηρεσιών», αναφέρεται.

«Για την UGG, η Plant Power συλλογή είναι μόνο η αρχή! Εργάζεται συνεχώς για να βελτιώσει τα προϊόντα της, αναζητώντας και χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τη χρήση σε ανακυκλωμένα, ανανεώσιμα υλικά (φυτικά ή βιολογικά) και πιστοποιημένες ίνες κατά 35% έως το 2027», καταλήγει η ανακοίνωση.