Skip to main content

Παρουσίαση του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» από τον Τρύφωνα Πλαστάρα

Στόχος ένα Επιμελητήριο πρωτοποριακό και καινοτόμο, προτεραιότητά μας η καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, ανέφερε ο υποψήφιος.

Τους κύριους άξονες και στόχους του προγράμματός του παρουσίασε στον Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Μαγνησίας), Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος παρουσίασε τον συνδυασμό του «Μαγνησία 2025».

«Θα αγωνιστούμε για ένα Επιμελητήριο πρωτοποριακό και καινοτόμο. Μια διοίκηση ανεξάρτητη, πολυσυμμετοχική, με όραμα και πρόγραμμα που πείθει και που  μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στις επιχειρήσεις. Η Μαγνησία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.

«Βασική, στοιχειώδης προτεραιότητα του συνδυασμού "Μαγνησία 2025"  είναι η καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Στοχεύουμε να διαμορφώσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Eίμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι. Και όσοι προσπαθούν να μας κολλήσουν ταμπέλες απλά ματαιοπονούν. Είναι φανεροί, νομίζω, οι λόγοι.  Έτσι έχουν μάθει μέχρι τώρα να κινούνται. Αυτά αποτελούν στοιχεία ενός παρελθόντος ξεπερασμένου. Η κοινωνία μας έχει προχωρήσει και έχει ξεπεράσει,  τις πολώσεις και τους τεχνητούς διαχωρισμούς. Δεν χωράνε στις επιμελητηριακές εκλογές και στον επιμελητηριακό θεσμό. "Το Επιμελητήριο αξίζει καλύτερα, οι επιχειρήσεις αξίζουν περισσότερα" είναι το μοναδικό σύνθημα που μας εμπνέει», πρόσθεσε.



Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή πλήθους επαγγελματών, βιοτεχνών, εμπόρων της Μαγνησίας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ως κύριους άξονες και στόχους του προγράμματός του τα εξής:

- Ενεργοποίηση νομικής και οικονομικής υποστήριξης των επαγγελματιών όλων των μελών του Επιμελητηρίου.  
- Τεχνική και οικονομική υποστήριξη για προγράμματα, δράσεις και εκθέσεις.
- Αναπτυξιακό σχέδιο, που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας μέσα από μία παραγωγική – επαγγελματική ανασυγκρότηση με συγκεκριμένους στόχους ανά εξάμηνο, χρόνο, διετία και στηρίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης.  
- Υλοποίηση ερευνών ουσίας και τεχνοκρατική συμβουλευτική πάνω στην εφαρμογή τους
-Συνέργειες  του Επιμελητηρίου με όλους ανεξαρτήτως τους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, Υπουργεία και γενικώς με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
-Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδων καινοτομίας  
-Ιδρυση γραφείου εξωστρέφειας – εξαγωγών για την στήριξη όσων επιχειρήσεων εξάγουν ή θέλουν να εξάγουν και εύρεση συνεργασιών, Β2Β συναντήσεις στο Επιμελητήριο αλλά και ανά κλάδο.
-Ιδρυση γραφείων εξυπηρέτησης στην περιφέρεια – νησιά.
-Σύσταση επιτροπής για την στήριξη και προβολή τοπικών προϊόντων μέσω κλαδικών εκθέσεων και πανελλαδικών κινημάτων όπως το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Στήριξη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
-Γενική Συνέλευση στο Α’ Τρίμηνο κάθε χρόνου.
-Αξιοποίηση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου με αλληλεπιδράσεις, e-services και τακτική ενημέρωση δράσεων του Επιμελητηρίου.
- Εκθεσιακή πολιτική σε συνεργασία με του Συλλόγους0μέλη του Επιμελητηρίου
-Κοινωνική πολιτική: δημιουργία τράπεζας αίματος για όλους τους πολίτες του νομού, στήριξη σε οικονομικά αδύναμα μέλη του Επιμελητηρίου κ.α., Υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές μαθητές αλλά και προώθηση αυτών σε επιχειρήσεις για εργασία
-Επιδιωξη η έδρα του περιφερειακού Επιμελητηρίου  Θεσσαλίας να είναι ο Βόλος
Ακολουθεί η λίστα υποψηφίων του Συνδυασμού «Μαγνησία 2025»