Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Πλ. Ελευθερίας: Μετά την αρχαιολογική ανασκαφή φεύγουν οι λαμαρίνες

Στόχος του δήμου είναι με την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής ανασκαφής και μέχρι την ωρίμανση των έργων διαμόρφωσης, να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες

Την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να ολοκληρωθεί με ταχείες διαδικασίες η αρχαιολογική ανασκαφή στην πλατεία Ελευθερίας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αυτοψία στο χώρο.

Στην πλατεία έχει ήδη εγκατασταθεί ο ανάδοχος ο οποίος εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα ολοκληρώσει την αρχαιολογική ανασκαφή εντός τετραμήνου.

Οι εργασίες από τον ανάδοχο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να προκύψει μια σαφής εικόνα και να γίνουν η αποτύπωση των ευρημάτων και η σχετική αξιολόγηση από τους αρχαιολόγους.

Στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι με την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής ανασκαφής και μέχρι την ωρίμανση για την έναρξη των έργων διαμόρφωσης να απομακρυνθούν από τον χώρο οι λαμαρίνες και η πλατεία Ελευθερίας να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες κατασκευής στην πλατεία Ελευθερίας ενός υπόγειου πάρκινγκ με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία, παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου σε πάρκο μνήμης και αναψυχής.