Skip to main content

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Ελεεινά ψεύδη οι καταγγελίες για τις VIP - ΜΕΘ (vid)

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει σύστημα επιλογής.

Για «ελεεινά ψεύδη» κατηγόρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αναφορικά με τις καταγγελίες του για VIP-ΜΕΘ.

Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει σύστημα επιλογής.

«Ο κ. Γιαννάκος αφενός άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους. Πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια είτε σε ΜΑΘ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους. Όμως καταγγελία ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ. Είναι προσβολή για όλους τους συναδέλφους του και για αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα αν υπάρχει απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι να προσβάλει αυτούς που πραγματικά στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες», είπε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων τις γιορτές, ο κ Πλεύρης τόνισε πως ό,τι αποφασιστεί θα αφορά τους ανεμβολίαστους. «Αυτή τη στιγμή προφανώς η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα το μεγάλο πρόβλημα, η πίεση είναι μεγάλη».

«Στις άλλες περιοχές φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση, η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από τι περιμέναμε, η πίεσή της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά ευλεπιστουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας.Τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει έχουν αυξήσει κατα πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολιτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι ανθρώποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ. Υπό αυτή την έννοια η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα είναι επαρκή, οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας θα παρθεί αλλά σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολιαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο» δήλωσε ο υπουργός.