Skip to main content

Πλεύρης: Συστήνεται πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Το ΚΥ θα παρέχει διευρυμένες υπηρεσίες στους κατοίκους του ορεινού όγκου, αλλα και στους τουρίστες που επισκέπτονται την Καρδίτσα

Σύσκεψη για τη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Βασίλης Μπράντζος.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης όπου τέθηκε το χρονοδιάγραμμα, κατέστη σαφές ότι το ιατρείο που θα δημιουργηθεί σε άμεσο χρονικό διάστημα, θα έχει έδρα την τοπική κοινότητα Πεζούλας, θα παρέχει διευρυμένες υπηρεσίες στους κατοίκους του ορεινού όγκου, αλλα και στους τουρίστες που επισκέπτονται συστηματικά την περιοχή.

Θα περιλαμβάνει θέσεις γενικών και ειδικών ιατρών, αγροτικών ιατρών, παιδίατρο, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων.

Θα λειτουργεί οδοντιατρική έδρα με ιατρική κάλυψη από το Κ.Υ. Μουζακίου, ανάλογα με τις ανάγκες, καθώς και υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφή την προσήλωση του στις εξειδικευμένες υγειονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της χώρας όπως είναι αυτές του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα και της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι υγειονομικοί πυλώνες της χώρας δεν βρίσκονται μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλη τη χώρα ώστε να την υποστηρίζουν αποτελεσματικά:

«Αποδίδουμε στη Λίμνη Πλαστήρα μία σύγχρονη μονάδα υγείας, την οποία έχει ανάγκη η περιοχή.

Για πρώτη φορά η παραλίμνια περιοχή αποκτά μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ειδικούς ιατρούς, εξασφαλίζεται εξοπλισμός, υποδομές διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών, κέντρο εφημερίας, δυνατότητες για προγράμματα προληπτικής ιατρικής.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πακέτο διευρυμένων υπηρεσιών, τις οποίες παρέχουν Κέντρα Υγείας Β τάξης.

Προβλέψαμε το ανάλογο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και ανάλογα με τις ανάγκες θα προσθέσουμε στο μέλλον και άλλες ειδικότητες εφόσον απαιτηθεί».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Τσιάρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δημιουργούμε μια νέα σύγχρονη δομή Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, αφουγκραζόμενοι τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της λίμνης Πλαστήρα και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας, λοιπόν, γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που στέκεται πάντα στο πλευρό τους.

Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Σερέτη, που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ίδρυση της νέας δομής, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, λόγω του Covid-19».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος δήλωσε:

«Με την απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με διευρυμένες μάλιστα παροχές μικρού Κέντρου Υγείας, καλύπτεται ένα έλλειμα δεκαετιών. Για πρώτη φορά εξασφαλίζονται υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, αλλά και μία υποστηρικτική υποδομή απαραίτητη για την αναβάθμιση του Τουρισμού στη Λίμνη Πλαστήρα. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για την αποφασιστικότητα που επέδειξε κάνοντας δεκτή την πρόταση μας».