Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μηνύματα ενότητας και αγωνιστικότητας από τους πολιτικούς μετά την παρέλαση

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των τοπικών αρχών απέστειλαν μήνυμα ενότητας μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Μήνυμα ενότητας αλλά και αγωνιστικότητας στη δύσκολη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία έστειλαν στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των τοπικών αρχών μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης - Ολοκληρώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης (video)

«Σήμερα είναι μέρα τιμής και ευγνωμοσύνης σε όσους μας χάρισαν την ελευθερία. Αλλά είναι και μέρα θύμησης. Σε αυτό το έθνος δεν έχει χαριστεί τίποτα και κάθε γενιά πρέπει να είναι έτοιμη να δίνει τη δική της μάχη», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

«Το 1821 ο αγώνας των προγόνων μας για το δίκαιο και την ελευθερία είναι ο ιδρυτικός αγώνας της ελληνικής κοινωνίας. Από αυτόν καλούμαστε σήμερα να αντλήσουμε πίστη, όραμα για μια κοινωνία ισότητας, δημοκρατίας και ευημερίας. Για μια Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης», σημείωσε η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Αν το πνεύμα ελευθερίας εξυψώνει την ανθρώπινη μοίρα, το πνεύμα της εθνικής ενότητας διασώζει την εθνική μοίρα. Αυτό ας κρατήσουμε από τη μνήμη του 1821», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης.

«201 χρόνια μετά οι αξίες της επανάστασης του 1821 είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία και αλληλεγγύη είναι οι αξίες που μας ενώνουν και μας εμπνέουν για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα, μια σύγχρονη Μακεδονία», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ολιγόκαρδη δεν ήταν ποτέ η Ελλάδα. Έτσι έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Ένα μικρό έθνος αντιστάθηκε, το πρώτο, σε μία αυτοκρατορία και μπόρεσε να γίνει κράτος. Και να μην ξεχνάμε πως όταν ένας Έλληνας θέλει, μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό», είπε από την πλευρά της ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην ελευθερία που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Αυτήν την ελευθερία σήμερα, 200 συν ένα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να την προστατεύουμε, όπως επίσης αγωνιζόμαστε για κοινωνική συνοχή, ευημερία. Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας, έπαιζε και θα παίζει σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο», δήλωσε.