Skip to main content

Πλημμύρισε με γεύσεις του κόσμου το «Street Food Festival» (φωτο+vid)

Η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει μέχρι τις 19/5-Tο ωράριο λειτουργίας το σαββατοκύριακο θα είναι 12:00-00:00

Σε ένα γευστικό πάρκο έχει μετατραπεί από σήμερα ο υπαίθριος χώρος της ΔΕΘ  καθώς ξεκίνησε από τις 16:00 το «Thessaloniki Street Food Festival».

Η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής στην πόλη θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι προτιμήσεις των επισκεπτών στρέφονται κυρίως στην ξένη κουζίνα.

Το Festival θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 00:00 απόψε ενώ το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Υπεύθυνη για την διεξαγωγή του  είναι η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογές φαγητού απ΄ όλο τον κόσμο, δύο μουσικά stages, τρία rest areas, kitchen lab και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Τί είναι το Thessaloniki Street Food Festival

Η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη «σταυροδόμι των λαών», η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις «γεύσεις» της.  Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ' όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.