Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Το ισόγειο και το υπόγειο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη γέμισαν με νερά με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να κληθούν ώστε να τα απαντλήσουν.

Άντληση υδάτων μέχρι και από το χαρακτηριστικότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης κλήθηκε να πραγματοποιήσει κλιμάκιο της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: 540 κλήσεις στην Πυροσβεστική - Επτά για απομακρύνσεις ατόμων

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τα νερά έφτασαν μέχρι το ύψος της πόρτας καθώς οι υπάλληλοι στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα συνειδητοποίησαν πως έχει πλημμυρίσει όλο το ισόγειο.

Συγκεκριμένα, το ισόγειο, αλλά και το υπόγειο του Λευκού Πύργου γέμισε με νερά με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να κληθούν ώστε να τα απαντλήσουν. Τα νερά έφτασαν το ενάμιση μέτρο καθώς πλημμύρισε το σημείο μπροστά από την είσοδο του μνημείου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκαν τμήματα δρόμων στο κέντρο - Πλημμύρισαν καταστήματα (φωτο+vid)

Οι υπάλληλοι του Λευκού Πύργου στέκονται από έξω καθώς μετά την άντληση των υδάτων από την Πυροσβεστική, καθαριστές αλλά και άλλοι υπάλληλοι καλούνται να καθαρίσουν τα νερά και να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Το μνημείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα ενώ ακόμα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα είναι και αύριο επισκέψιμο.

Οι υπάλληλοι μιλώντας στη Voria.gr αναφέρουν πως με το που έφθασαν στο σημείο είδαν την εσωτερική πλευρά του μνημείου να έχει πλημμυρίσει καθώς τα νερά από το εξωτερικό του Λευκού Πύργου μπήκαν και μέσα. «Ο τοίχος έχει λάσπη έως και το ενάμιση μέτρο και τώρα τρέχουμε να τα καθαρίσουμε», σημειώνει.

Το περιστατικό παραξένεψε τους τουρίστες που ρωτούσαν τι συνέβη τη στιγμή που παρακολουθούσαν ξενάγηση στη γύρω περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες εικόνες σημειώθηκαν στο μνημείο το 2018 όταν με τη νεροποντή είχαν ακόμη και εγκλωβιστεί άτομα και το προσωπικό στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου.

Πάντως, οι δρόμοι μπροστά από το μνημείο είναι ποτάμια και συνεργεία του δήμου επιχειρούν να απομακρύνουν φύλλα και χώματα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: