Skip to main content

Πλημμύρισε ο Έβρος - Εγκλωβισμένοι μαθητές δημοτικού (vid)

Σφοδρή βροχόπτωση χτυπάει ολόκληρο τον Έβρο, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κυρίως στον Απαλό, το Μαΐστρο και την  Άνθεια. Την ίδια ώρα, αποκλεισμένοι βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο Απαλού μαθητές και δάσκαλοι, ενώ με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Παράλληλα, τα συνεργεία κατευθύνονται προς τα εκεί για ασφαλή απομάκρυνση όλων ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο νηπιαγωγείο και τα άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, όπως αναφέρεται στο Evros-News.gr.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

Την ίδια ώρα, έκλεισε λόγω πλημμύρας η εθνική οδός Αρδανίου-Ορμενίου στο ύψος του Προβατώνα και ο νομός Έβρου κόπηκε στην μέση.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις: 

 

Φωτογραφίες από Evros-News.gr.