Skip to main content

«Πλημμυρίζουν» από σκουπίδια δρόμοι της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Σε αρκετές περιοχές του κεντρικού δήμου οι κάδοι είναι πλημμυρισμένοι από σκουπίδια. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ε΄ δημοτική κοινότητα

Μαζί με το εορταστικό κλίμα στη Θεσσαλονίκη ήρθαν και τα προβλήματα με τα σκουπίδια, λόγω της αποχής των εργαζομένων εδώ και μέρες.

Σε αρκετές περιοχές του κεντρικού δήμου οι κάδοι είναι πλημμυρισμένοι από σκουπίδια. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ε΄ δημοτική κοινότητα, στην περιοχή της Τούμπας και στην οδό Παπαναστασίου.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί και η εικόνα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους, η οποία παράλληλα με τον εορταστικό διάκοσμο έχει γεμίσει με σκουπίδια.


«Έχουμε πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Χθες το βράδυ εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν μόνο τα τέσσερα από τα δώδεκα δρομολόγια για την αποκομιδή», δήλωσε στη  Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης, σύμφωνα με τον οποίο καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι υπόλοιπες κοινότητες.

Όπως ανέφερε, λόγω της αποχής είναι δύσκολο να προχωρήσει κάποιος σχεδιασμός για την αποκομιδή, καθώς είναι άγνωστο καθημερινά πόσοι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κυρίως από ευαίσθητα σημεία, όπως νοσοκομεία,  σχολεία, λαϊκές αγορές κτλ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), ενώ παράλληλα δεν έχουν πληρωθεί  από τον περασμένο Μάιο νυχτερινές και εξαιρέσιμες αμοιβές. «Αρκετοί συνάδερφοι συμμετέχουν στην αποχή. Δεν μας χορηγούνται τα ΜΑΠ, δεν μας έχουν πληρώσει υπερωρίες και νυχτερινά, ενώ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, που φτάνει περίπου τα 400 άτομα, οι εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί», σημείωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα καθώς το μεσημέρι συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αποχή που πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες, απέχουν από το καθήκοντά τους και τις Κυριακές. Χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.