Skip to main content

Πλοίο προσέκρουσε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Σκιάθου

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΥΜΗ» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς. Στο πλοίο επέβαιναν 30 μέλη πληρώματος και 66 επιβάτες

Στον προβλήτα του λιμένα Σκιάθου προσέκρουσε ελαφρά το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΥΜΗ'' Ν. Ρόδου 45 σήμερα το απόγευμα την ώρα που έδενε στο λιμάνι. 

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Γλώσσα Σκοπέλου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμάνι Αγίου Κωνσταντίνου, επέβαιναν 30 μέλη πληρώματος και 66 επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και δεκατέσσερα 14 Ι.Χ. και ένα Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης και σε απόσταση 0,5m πάνω από την ίσαλο γραμμή, εσωκοίλωμα στο οποίο εμπεριέχεται ρηγμάτωση μήκους 90mm και μέγιστου ανοίγματος περίπου15mm, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΥΜΗ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.