Skip to main content

Πλήρη ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Βόρεια Ήπειρο

Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής «με τυμπανοκρουσίες και πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει:

«Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, για επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, λόγω "καιρικών συνθηκών", δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την οργάνωση και αυτής της κυβερνητικής επίσκεψης, μετά το φιάσκο της επίσκεψης στη Λιβύη.

» Ειδικά καθώς συνοδεύεται από προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας για "εξαπάτηση της ΕΕ" από την Ελλάδα.

» Η επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής με τυμπανοκρουσίες και πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, είτε αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές μας χώρες είτε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

» Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».