Skip to main content

Πληροφορίες για τη φορολόγηση της Cosco θα ζητήσει η Κομισιόν

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τη φορολόγηση της Cosco και περιέχονται στη σύμβασή της με το Δημόσιο για το λιμάνι του Πειραιά προτίθεται να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές
Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τη φορολόγηση της Cosco και περιέχονται στη σύμβασή της με το Δημόσιο για το λιμάνι του Πειραιά προτίθεται να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές η Κομισιόν, σύμφωνα με κοινοποίηση του Επίτροπου για τις Μεταφορές Ταγιάνι.

Προηγήθηκε ερώτηση για το θέμα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Χουντή, στην απάντησή του, ο κ. Ταγιάνι τονίζει ότι: «Το ερώτημα κατά πόσον οι πιθανές φοροελαφρύνσεις που παραχωρούνται στον ανάδοχο (Cosco) περιλαμβάνουν στοιχεία κρατικής ενίσχυσης και, στην περίπτωση αυτή, κατά πόσον τέτοια στοιχεία συνάδουν με την κοινή αγορά, δεν έχει εξετασθεί... η Επιτροπή θα ζητήσει από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω πληροφορίες, προκειμένου να είναι σε θέση να εκτιμήσει κατά πόσον οι διατάξεις σχετικά με τη φορολόγηση, τις οποίες περιέχει η σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο, συμβιβάζονται με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Εάν η Επιτροπή διαπιστώσει ότι οι εν λόγω διατάξεις ενδεχομένως συνεπάγονται πιθανή ασύμβατη κρατική ενίσχυση που χορηγείται στον ανάδοχο, θα διευρύνει το πεδίο της επίσημης διαδικασίας έρευνας, αποσκοπώντας να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά».