Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ KΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

Ανοίγει σήμερα το κολυμβητήριο μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης στο σύνολο των εγκαταστάσεων

Πλήρως ανακαινισμένο και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά παραδίδεται στη διάθεση των κολυμβητών το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

Η έναρξη επισπεύστηκε κατά ενάμισο μήνα, ενώ στόχος της διοίκησης του δήμου και της ΚΕΥΝΣ είναι να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η χρονική περίοδος συντήρησης του κολυμβητηρίου ώστε να περιορισθεί ο χρόνος που η πισίνα παραμένει κλειστή κατά του χειμερινούς μήνες.

Ήδη, η πισίνα έχει γεμίσει νερό και είναι έτοιμη για τις πρώτες βουτιές, όπως επίσης έτοιμες είναι και οι υπόλοιπες υποδομές, ενώ καταρτίσθηκε και το πρόγραμμα της νέας περιόδου.

H πισίνα ολυμπιακών διαστάσεωνλαμβάνει συνεχώς πιστοποιητικά έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος και διάθεσης υγρών αποβλήτων από την ΕΥΑΘ, όπως επίσης και πιστοποιήσεις για την ποιότητα του ύδατος.

Τμήματα και πρόγραμμα λειτουργίας

Το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό, τμήματα ενηλίκων και τμήματα για παιδιά.

Τα παιδικά τμήματα περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης αρχάριων 4-6 ετών, μέτριων και προχωρημένων 4-6 ετών, αρχάριων 6-8 ετών, μέτριων και προχωρημένων 6-8 ετών, παιδιών 8-10 ετών και 10-14 ετών. Σε ό,τι αφορά στους ενήλικες, θα λειτουργήσουν τμήματα αεροβικής στο νερό (aquaerobic), εκμάθησης κολύμβησης και μυϊκής ενδυνάμωσης. Επίσης, οι ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό θα είναι καθημερινά από τις 9π.μ.έως τις 4.30μ.μ. και 8.30μ.μ-10μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως και τις 2μ.μ.

Κανόνες-όροι συμμετοχής

Βασικοί κανόνες-όροι που καλούνται να τηρήσουν οι λουόμενοι:

- Όλα τα μέλη υποχρεούνται να επιδεικνύουν την ατομική τους κάρτα στη γραμματεία κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου,

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στο Κολυμβητήριο είναι ιατρική βεβαίωση (ισχύος 12 μηνών) από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο, όπου θα αναγράφεται για τους ενήλικες ότι ο αθλούμενος είναι κλινικά και δερματολογικά υγιής, και από παιδίατρο για τα παιδιά,

- Προσκόμιση Πιστοποιητικού Γέννησης για παιδιά 4 ετών, τα οποία θα παρακολουθούν παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης ή κοινού και για παιδιά 14 ετών τα οποία θα κολυμπούν στις ώρες κοινού χωρίς κηδεμόνα,

- Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές ή σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή ίωση,

- Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πριν περάσουν τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα,

- Υποχρεωτικά οι αθλούμενοι κάνουν ντους με σαπούνι πριν από την είσοδό τους στην πισίνα και μετά την κολύμβηση,

- Ο απαραίτητος εξοπλισμός του αθλούμενου περιλαμβάνει σκουφάκι, μαγιό κολυμβητικό (όχι βερμούδα) και σαγιονάρες,

- Δεν επιτρέπονται αντηλιακά και κάθε είδους λιπαντική ουσία διότι προσβάλλουν την ποιότητα του νερού,

- Δεν επιτρέπεται η προπόνηση σε όσους δεν γνωρίζουν κολύμβηση και δεν συνοδεύονται από προπονητή,

- Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ