Skip to main content

Πλήρωσε την αστοχία του ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι-Ήττα με 76-67

Καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου το Περιστέρι κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά και να κρατήσει τον ΠΑΟΚ σε απόσταση ασφαλείας.

Οι κακές επιλογές στην επίθεση καθώς και τα κακά ποσοστά ευστοχίας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν την ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με 76-67 για τη 10η αγωνιστική της Basket League.

O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηνκε από νωρίς με 5-10 και 8-14, ωστόσο στη συνέχεια για το Περιστέρι ανέλαβε ο Γκρέι, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 15-14, ενώ ο Τέρνερ με γκολ-φάουλ έκανε το 15-17, που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Δικέφαλος πέρασε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς καλάθι, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να φύγουν με 30-24, χάρη στο τρίποντο του Πέτεγουει.

Οι «ασπρόμαυροι» επανήλθαν, και με τον Παπαντωνίου να δίνει πνοή επιθετικά, ισοφάρισαν σε 32-32, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος μπήκε αρκετά μουδιασμένος, με το Περιστέρι να εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και να παίρνει για πρώτη φορά στο ματς διψήφια διαφορά με 48-38, μετά από τρίποντο του Καράμπελα, με τον Άρη Λυκογιάννη να έχει παράπονα από την άμυνα της ομάδας του.

Η περίοδος συνεχίστηκε στο ίδιο μότο, με τον Μπουρούση να πηγαίνει την διαφορά στο +12 (57-45), αλλά τον ΠΑΟΚ με σερί 0-5 να μειώνει σε 57-50 ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να αλλάξει το μομέντουμ, το οποίο ήταν υπέρ των γηπεδούχων, ενώ παρά την καλή άμυνα που έκανε, ήταν εξαιρετικά άστοχος, χάνοντας αρκετά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Το τελικό 76-67. έδειξε και την ανωτερότητα του Περιστερίου, με τον ΠΑΟΚ να κρατά μία σχετικά καλή εμφάνιση, αλλά να χάνει με 9 πόντους.