Skip to main content

Πληρώθηκαν τον μισθό του Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Στους λογαριασμούς των εργαζομένων στον Οργανισμό μπαίνει σήμερα ο ένας από τους δύο οφειλόμενους μισθούς - Δεν τίθεται θέμα νέων κινητοποιήσεων

του Δημήτρη Παπανίκου

Καταβάλλεται σήμερα στους 2.300 εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο ένας από τους δύο οφειλόμενους μισθούς, αυτός του Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα κατατέθηκε στο λογαριασμό του Οργανισμού στην Εθνική Τράπεζα το ποσόν των 6,3 εκατ. ευρώ τα οποία ανέμενε από την περασμένη Πέμπτη ακόμη ο ΟΑΣΘ από το υπουργείο Μεταφορών. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε μέρος αυτών, και συγκεκριμένα περίπου 3 εκατ. ευρώ, να μεταφερθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου Δημήτρη Τσερμενίδη, τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς το απόγευμα. Κατόπιν αυτών απομακρύνεται κάθε ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων παρότι στους εργαζόμενους οφείλεται και ο μισθός του Ιουνίου. «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για να βρούμε τρόπους ώστε να καταβληθεί το συντομότερο δυνατόν και ο μισθός του Ιουνίου» δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Τσερμενίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπόλοιπα 3,3 εκατ. ευρώ από τα 6,3 που μπήκαν στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ θα αξιοποιηθούν για την εξόφληση άλλων οφειλών, προς το ΙΚΑ, τις τράπεζες κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι εκκρεμεί η καταβολή άλλων περίπου 11 εκατ. ευρώ που οφείλονται στον Οργανισμό από τη διαφορά του ΦΠΑ (ο ΟΑΣΘ εισέπραττε με 15% και απέδιδε με 24%) για τα έτη 2015 και 2016. Για την αποστολή αυτών των χρημάτων θα πρέπει να προηγηθεί σχετική τροπολογία την οποία η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα την καταθέσει στη Βουλή το αργότερο ως την περασμένη Παρασκευή, κάτι όμως, που δεν έχει γίνει έως σήμερα.