Skip to main content

Πλήθος διαδηλωτών στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Αθήνα-Αποκλεισμένο το κέντρo

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η πορεία για την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών, στην πορεία συμμετέχουν περί τα 4.500 άτομα.

Πλήθος διαδηλωτών άρχισαν την πορεία από τα Προπύλαια, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Σταδίου ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου. Από τις 9 το πρωί, κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».



Στην πορεία, το «παρών» έχει δώσει και η Μάγδα Φύσσα, όπως μεταφέρει το protothema.

Για άλλη μια φορά τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το Μετρό.

Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όπου και ήταν προγραμματισμένη η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές ενώ στις 18:00 ήταν το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λόγω των συγκεντρώσεων είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή της η Τροχαία είχε αναφέρει τα εξής: Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (06-12-2022), θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για τη αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.