Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΛΗΘΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ EBRD ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να επιμορφώσει ήδη εξαγωγικές επιχειρήσεις, σε θέματα όπως η αξιολόγηση και εισαγωγή σε νέες αγορές και έθοδοι πληρωμής.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) το πρώτο της σεμινάριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με τίτλο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου (Advanced Export Practice and Trade Finance)».

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ήταν να επιμορφώσει ήδη εξαγωγικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας θέματα από την αξιολόγηση και εισαγωγή σε νέες αγορές έως τις μεθόδους πληρωμής και επιλογές χρηματοδότησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θέτοντας τις κατάλληλες βάσεις για ανάπτυξη.

Ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων, υπηρεσιών πληροφορικής, ένδυσης, χημικών, μεταλλικών προϊόντων, δομικών υλικών, αλουμινίου, οινοποιείας, επίπλων, καλλυντικών, μηχανημάτων καθώς και ηλεκτρικών παρακολούθησαν το σεμινάριο που διήρκησε τρεις ημέρες (15 έως 17 Μαΐου).

«Πολύ χρήσιμο σεμινάριο! Σε βοηθάει να καταλάβεις ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς ότι δε γνωρίζεις» δήλωσε ο Γ. Σαατσόγλου από την «Ρόδα ΑΕ».

«Κορυφαίος εισηγητής, σεμινάριο που προσδίδει εξειδικευμένη γνώση σε ένα μείζονος σημασίας κομμάτι, που είναι η διασφάλιση και ομαλή λειτουργία της εξαγωγικής διαδικασίας. Θα το ξαναέκανα» ανέφερε από την πλευρά της η Α. Γκόλτσιου από την «Creamteam SA».

Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται δωρεάν στα πλαίσια του συμβουλευτικού προγράμματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της EBRD, με χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κράτος.

Το επόμενο σεμινάριο αναμένεται να λάβει χώρα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ περισσότερα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλη την επικράτεια.

H EBRD έχει υποστηρίξει περί τις 40 ΜμΕ μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την EBRD στο knowhowgreece@ebrd.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ