Skip to main content

Χιλιάδες δρομείς στον Δρόμο Υγείας του Διεθνούς Μαραθωνίου (vid)

Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χιλιομέτρων στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρώτος τερμάτισε ο Θεόδωρος Αναγνώστου (15:30) κάνοντας «νταμπλ» μεταλλίων μετά το ασημένιο που είχε κερδίσει στα 10.000μ.. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Αλγερινός Ισάκ Χαϊλούλα του Ηρακλή (16:06) και ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας (16:15).

Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η Ζωή Ανδρικοπούλου (17:50), ανεβαίνοντας δύο θέσεις συγκριτικά με πέρσι, μπροστά από την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (18:14), καθώς και τη Μιχαέλα Φιάσκα (18:35), η οποία πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην συγκομιδή της, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβό της στα 10.0000μ.

Ο δρόμος υγείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος. 

Φέτος μάλιστα ο αγώνας δρόμου είχε και προεκλογικό άρωμα καθώς οι παρατάξεις του Γιώργου Ορφανού, της Κατερίνας Νοτοπούλου, του Πέτρου Λεκάκη, του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα έτρεξαν με τις δικές τους ομάδες.