Skip to main content

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ζαχαρία Σκούρα

Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, μέλη της επιστημονικής κοινότητας και φίλοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ζαχαρία Σκούρα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο» από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, μέλη της επιστημονικής κοινότητας και φίλοι του συγγραφέα και των εκδόσεων γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Καθηγητής-Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας του ΑΠΘ, ο κ. Άρης Στυλιανού, Αναπληρωτής Καθηγητής-Πρόεδρος του τμήματος Πολιτκών Επιστημών του ΑΠΘ, και ο εκδότης κ. Ανδρέας Γερμανός (Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ). Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου. Οι κριτικές τους ήταν εξαιρετικές, τόσο για την επιστημονικότητα του βιβλίου, όσο και για τον τρόπο και την εύληπτη γλώσσα του συγγραφέα, που κάνει το βιβλίο ένα εξαιρετικό αφήγημα. Έκλεισαν με τις φράσεις: «Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα ηλικίας, που προβληματίζεται για την ζωή και τον πλανήτη μας», «ένα βιβλίο που θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα αρχή».

Την εκδήλωση συντόνισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος  της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σταύρος Τζίμας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο Καθηγητής-οικονομολόγος και πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, πρώην Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες και Πρόεδροι πολλών Σχολών του ΑΠΘ, η πρόεδρος και πολλά μέλη του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ, ο Αντιπρύτανης και Κοσμήτορας της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Διομήδης Μαρκουλής, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι, φοιτητές και φίλοι του βιβλίου.