Skip to main content

Χαμός για μπίρες και λουκάνικα στο Oktoberfest της Θεσσαλονίκης (vid)

Οι εκατοντάδες επισκέπτες απολαμβάνουν διάφορα είδη μπίρας και γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως κότσι με ξινό λάχανο

Με πάνω από 3.000 λίτρα μπίρας και περισσότερα από 5.000 τεμάχια λουκάνικα, το Oktoberfest που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης υποδέχεται σήμερα εκατοντάδες πολίτες. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η Voria.gr.

Στη φετινή γιορτή οι επισκέπτες, οι οποίοι αναμένεται να είναι πάνω από 12.000, απολαμβάνουν διάφορα είδη μπίρας και γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, πρέτσελς και το λουκάνικο με πατατοσαλάτα.



Παράλληλα, η εκδήλωση πλαισιώνεται από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με έντονο ελληνικό χρώμα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου, όπου από τις 12 και μετά η μπάντα «Kiklixsax» διασκέδασε το κοινό με τη μουσική της. Η επίσημη έναρξη της γιορτής έγινε με το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού», ενώ στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει η Ομάδα Εγχόρδων.

Στη συνέχεια, τη διασκέδαση του κόσμου θα αναλάβει η Ομάδα Χορού Νέων Επιβατών, ενώ στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του επίσημου προγράμματος του Oktoberfest με χαιρετισμούς των επισήμων. Παράλληλα, στην εξέδρα θα ανέβει η Ομάδα Χορού της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, ενώ μετά τις 9.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά την ορχήστρα «Los Segundos», η οποία θα παίζει έντεχνα, ρόκ και ελληνικά κομμάτια.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ΓΣΘ και το πρόγραμμα σπουδών της στο περίπτερο πληροφοριών που έχει στηθεί στο χώρο, ενώ από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους του σχολείου.