Skip to main content

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 56 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.



Επικήδειο θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, o γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ένα μέλος της οικογένειας της Φ. Γεννηματά.

Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο, στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.



Σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.