Skip to main content

Πλοίο για Σποράδες από 23 Ιουλίου

Από την Παρασκευή 23 Ιουλίου θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με τη δρομολόγηση του επιβατηγού–οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη» της ΝΕΛ Lines.
Από την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουλίου θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες για το φετινό καλοκαίρι με τη δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη» της ΝΕΛ Lines, όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΘ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το πρωινό δημοσίευμα της Voria.gr, τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της καλοκαιρινής θαλάσσιας διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη νησιωτική Ελλάδα.

Το «Αλκυόνη» θα ξεκινάει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και το Βόλο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα στις 8 το πρωί και κάθε Παρασκευή στις 4 το απόγευμα.

Το πλοίο είναι χωρητικότητας 1142 επιβατών και 160 ΙΧ αυτοκινήτων και η ταχύτητά του είναι 22 μίλια την ώρα. Θα καλύπτει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος σε 4 ώρες και 25 λεπτά, τη διαδρομή Σκιάθος – Σκόπελος σε 45 λεπτά, τη διαδρομή Σκόπελος – Αλόννησος σε 25 λεπτά και τη διαδρομή Αλόννησος – Βόλος σε 1 ώρα και 45 λεπτά.