Skip to main content

Πλωμαρίτης: Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα νοσοκομεία στο υπερταμείο

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας είπε πως το θέμα έχει λυθεί και εξέφρασε την απορία του για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα νοσοκομείο.

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα νοσοκομεία αυτά στη λίστα» δηλώνει ο Στρατής Πλωμαρίτης, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφορικά με την μεταβίβαση των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Ιπποκράτειο» (δείτε εδώ) στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (σ.σ. υπερταμείο).

Σε κάθε περίπτωση, «είναι ένα θέμα το οποίο όμως έχει λυθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατά τη γνώμη μου» ισχυρίζεται ο κ. Πλωμαρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5.

Xθες σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα για κανένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, κανένα νοσοκομείο να μπει σε αυτή τη λίστα και να πουληθεί» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πλωμαρίτης και εκφράζει την απορία του για το πώς «θα αξιοποιηθεί ή θα ξεπουληθεί ένα νοσοκομείο».

Ο ίδιος καταλήγει πως «το θέμα σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία» μέσω των συζητήσεων που έγιναν ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υγείας «έχει κλείσει νομίζω με έναν τρόπο που μπορούμε όλοι να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι».