Skip to main content

Πλωτές εξέδρες και υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καβάλας

Οι πλωτές εξέδρες που τοποθετηθήκαν στη λιμενική ζώνη της Καβάλας δημιούργησαν 185 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής

Μία εντελώς νέα εικόνα αντικρίζουν εφέτος το καλοκαίρι στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» οι χιλιάδες επισκέπτες της Καβάλας.

Πρόκειται για μια εικόνα που πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς ενισχύει σημαντικά τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στοχεύει στην ανάδειξη του επιβατικού λιμένα ως πόλου έλξης τουριστικών σκαφών.

Οι νέες πλωτές εξέδρες που τοποθετηθήκαν μέσα στη λιμενική ζώνη της Καβάλας δημιούργησαν 185 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής, ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που δημοπρατήθηκε το Φεβρουαρίου του 2013 και ολοκληρώθηκε αρχές καλοκαιριού ανήλθε στα 2.300.000 ευρώ και καλύφθηκε από χρήματα του ΕΣΠΑ και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση του έργου της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών, λέγοντας, ότι πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή όλων των διοικήσεων τόσο στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. όσο και στον ΟΛΚ, καθώς όλοι οι τοπικοί φορείς αναγνώριζαν τη σπουδαιότητά του.

Η εικόνα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού λιμανιού αναμένεται να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον με τη δημιουργία υδατοδρόμιου, μετά τη σημαντική πρωτοβουλία που έλαβε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον ΟΛΚ Α.Ε., οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υ/δ, μετέβη στην Καβάλα και κατόπιν επιθεώρησης των χώρων του λιμένα, επέλεξε τα πλέον ασφαλή σημεία για τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου.