Skip to main content

Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου στα σύνορα Κροατίας-Ουγγαρίας

Σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου ανακάλυψαν στα σύνορα Κροατίας - Ουγγαρίας, στο πεδίο Ζάλατα - Ντράβιτσα, στην κροατική πλευρά, η κροατική πετρελαϊκή εταιρία INA και ο ουγγρικός όμιλος πετρελαιοει
Σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου ανακάλυψαν στα σύνορα Κροατίας - Ουγγαρίας (στην περιοχή Πόντραβσκα Ζλάτινα- Ζάλατα), στο πεδίο Ζάλατα - Ντράβιτσα, στην κροατική πλευρά, η κροατική πετρελαϊκή εταιρία INA και ο ουγγρικός όμιλος πετρελαιοειδών MOL, όπως ανακοινώθηκε από την πρώτη.

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στη λεκάνη του ποταμού Ντράβα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ξεκίνησαν το 2006 και η ΙΝΑ και η MOL, ισότιμοι εταίροι μοιράζονται το κόστος των ερευνών και τα κέρδη, με συμμετοχή 50:50.

«Από τις μετρήσεις, σε βάθος 3,170 μέτρων, προκύπτει ότι υπάρχει δυνατότητα εξόρυξης 370.000 κυβικών μέτρων ημερησίως. Οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα στην κροατική πλευρά», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Ακριβέστερη αποτίμηση των αποθεμάτων θα υπάρξει από την τρισδιάστατη σεισμική απεικόνιση των κοιτασμάτων και την εκπόνηση μελέτης.