Skip to main content

Πλούσιο το πρόγραμμα και για το μήνα Οκτώβριο

Εκπλήξεις και σημαντικούς καλεσμένους κρύβουν για ακόμη μια φορά τα «Δημήτρια» του δήμου Θεσσαλονίκης για τον μήνα Οκτώβριο.

Εκπλήξεις και σημαντικούςκαλεσμένους κρύβουν για ακόμη μια φοράτα «Δημήτρια» του δήμου Θεσσαλονίκης.Για τον μήνα Οκτώβρη λοιπόν οι διοργανωτέςτου φεστιβάλ έχουν κρατήσει άσσους στομανίκι τους και κρατούν τη διασκέδασηψηλά συνεχίζοντας την καλή δουλειά τουΣεπτεμβρίου.

 

Πιο αναλυτικά για τομήνα Οκτώβρη:

 

Η Κ.Ο.Θ. συναντά τον IvoPogorelich

Συναυλία με έργαRachmaninoff

 

Η Κρατική ΟρχήστραΘεσσαλονίκης, μία από τις δύο κορυφαίεςορχήστρες της χώρας, αυτή τη φοράσυμπράττει με τον διάσημο πιανίστα IvoPogorelich ερμηνεύοντας το κοντσέρτο γιαπιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 καιτη συμφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, έργο 44του S. Rachmaninoff. Την ορχήστρα διευθύνει οΜύρων Μιχαηλίδης.

 

ΜέγαροΜουσικής

2/10/2009 Ώρα: 21.00

 

 

 

Μάγος του Οζ

Ο Όμιλος Θεάτρου «Ασύλουτου Παιδιού» με τη συμμετοχή 21 παιδιάαπό τις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου,παρουσιάζει τον «Μάγο του Όζ» του ΛύμανΦράνκ Μπάουμ, σε διασκευή της ΜαίρηςΓιαννακούρου - Γαλέρου..

 

Άνετον

05/10/2009 Ώρα: 19:30

 

 

Charles Lloyd Quartet -

 

Η πρώτη συναυλία τουCharles Lloyd στην Ελλάδα έγινε στον Λυκαβηττότον Ιούλιο του 2002. Καθώς σκοτείνιαζεκαι οι λόφοι έλαμπαν κάτω από το φως τηςπανσέληνου, ο κόσμος είχε γεμίσει τουςβράχους ασφυκτικά. Αυτή ήταν η αρχή μιαςπολύ ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ του Lloydκαι της Ελλάδας, μια σχέση που έγινεακόμα πιο βαθιά μετά από μερικούς μήνεςόταν γνώρισε τη Μαρία Φαραντούρη στοσπίτι ενός φίλου στη Σάντα Μπάρμπαραστην Καλιφόρνια.

 

Μέγαρο Μουσικής

06/10/2009 Ώρα: 21.00

 

Εδουάρδος Γ

 

«Εδουάρδος Γ΄» από τοΕθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου σε συνεργασίαμε το Κ.Θ.Β.Ε.
Σε σκηνοθεσία AlexandruTocilescu

Ένα από τα πλέον ιστορικάπολιτιστικά ιδρύματα της Ρουμανίας, τοΕθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου, με μεγάλαονόματα του ρουμανικού θεάτρου καισυνεργασίες σε διεθνές επίπεδο, έρχεταιστη Θεσσαλονίκη και στα Δημήτρια γιανα μας ξαναθυμίσει την αξία και τησημασία του όρκου με μια παράστασησαιξπηρική, τον «Εδουάρδο Γ΄».

 

Βασιλικό Θέατρο

09/10/2009 έως10/10/2009 Ώρα: 21.00

 

 

 

Ραντεβού Με τον Nino Rota

 


Ένα μουσικό αφιέρωμα στο βραβευμένομε Όσκαρ, κορυφαίο συνθέτη μουσικήςκινηματογράφου στον κόσμο. Διάσημοισυντελεστές, μια εκπληκτική ορχήστρα,ένας σπουδαίος ηθοποιός και τραγουδιστής,ο «απόλυτος ερμηνευτής του Ρότα» οΜάουρο Τζόια, και δυο μεγάλες τραγουδίστριες,οι ευρωπαίες ντίβες Κατρίν Ρανζέ καιΜαρτίριο, μας κλείνουν ραντεβού με τηναξεπέραστη μουσική μεγαλοφυΐα του ΝίνοΡότα, με τις μουσικές που αγαπήσαμε!

 

Μέγαρο Μουσικής

10/10/2009 έως 11/10/2009 Ώρα: 21.00

 

 

 

Maria Del Mar (Boner)

Maria del Mar Bonet
Jaume CompteNafas Enseble
Συναυλία με τραγούδια τηςΜεσογείου

Μια μουσική παράστασημε τίτλο «Amic, Amat» όπου η Maria del Mar Bonet θαμας μαγέψει με τον ερωτικό μυστικισμότων ποιημάτων και της μουσικής τωναραβικών χωρών, όπως η ηχηρότητα τωνσυριακών moaxajas, που εμπνέουν τηντραγουδίστρια από τις Βαλεαρίδες Νήσους.

 

Α.Π.Θ.

14/10/2009 Ώρα: 21.00

 

 

Αφιέρωμα στον ΚωστήΠαλαμά

 

Κωστής Παλαμάς (1859-1943): 150 χρόνια απότη γέννησή του.

Σε συνεργασία με το Εθνικό ΚέντροΒιβλίου

Ομιλητές
Βενετία Αποστολίδου, Αναπλ.Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος τουΑΠΘ
Χ. Δ. Γουνελάς, Αναπλ. ΚαθηγητήςΤμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Συμμετέχειη μουσικοθεατρική ομάδα Sourliboom
Προβολήοπτικοακουστικού υλικού από το αρχείοτης ΕΤ1
Έκθεση για το έργο και τηβιογραφία του ποιητή από το ΕθνικόΚέντρο Βιβλίου
Είσοδος ελεύθερη

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη

 

15/10/2009 Ώρα: 19.00

 

 
Cadence Ensemble

 

Σε συνεργασία με τον Αρμενικό ΠολιτιστικόΣύλλογο «Χαμάσκαϊν» και την υποστήριξητης Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Το Cadence Ensemble ιδρύθηκε τον Φεβρουάριοτου 2004 από πέντε καταξιωμένους μουσικούςτης Αρμενίας, υπό την εποπτεία τουδιεθνούς φήμης πιανίστα Armen Babakhanian.Αρχικά το σύνολο έδωσε έμφαση στηνερμηνεία των έργων του Αργεντινούσυνθέτη Astor Piazolla (1921-1992). Το πρόγραμματης συναυλίας που θα δοθεί στο πλαίσιοτων 44ων Δημητρίων περιλαμβάνει έργατων Komitas, Sayat Nova και Aram Khachaturian, καθώς καιέργα Gershwin, Gardel και Piazolla.

 

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

14/10/2009 Ώρα:21.00


Δημήτρης Τσάκωνας

 

 

 

Business Story
Off