Skip to main content

Πλούσιος ο Μάρτιος για τα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το Ωδείο Άνω Πόλης θα παρουσιάσει συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Μουσείο

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων θα είναι ο Μάρτιος για όσους επιλέξουν να ακολουθήσουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 8 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 η Εφορεία συμμετέχει στη διοργάνωση της 31ης Επιστημονικής Συνάντησης «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» (ΑΕΜΘ). Μέσα από 63 επιστημονικές ανακοινώσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στη Βόρεια Ελλάδα. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στην αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το Ωδείο Άνω Πόλης θα παρουσιάσει συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό.

Την Παρασκευή 23 και 30 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε ομάδες των 30 ατόμων στην έκθεση «1917: Μνημεία στις φλόγες» που παρουσιάζεται στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος») μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δ-Κ, 10:00 - 13:00: 2310 226931). Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από φορείς της πόλης, από το αδημοσίευτο αρχείο σχεδίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, αλλά και από ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών με αφορμή την κατασκευή του Μετρό και σκιαγραφεί μέσα από απτά τεκμήρια την επιρροή της πυρκαγιάς του 1917 στο ιστορικό πρόσωπο της πόλης.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 θα παρουσιαστεί στη Ροτόντα, σε παγκόσμια πρώτη, το έργο «Ροτόντα, Η ελεγεία των ψιθύρων» σε σύνθεση Δημήτρη Μαραμή, το οποίο βασίζεται σε αποσπάσματα νεοελληνικής ποίησης από τον Διονύσιο Σολωμό έως τον Κ.Π. Καβάφη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.