Skip to main content

ΠΟΑΣΥ: Περίεργο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να κάνει έρευνα για... το ίδιο

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος χαρακτήρισε «κάπως περίεργο» το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ίδιο το αρχηγείο

Για την Ένορκη Διοικητική Ερευνα που διατάχθηκε με αφορμή τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2019, στα οποία αναγράφεται η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος χαρακτήρισε «κάπως περίεργο» το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ημερολόγιο υπηρεσιακής έκδοσης του ίδιου του Αρχηγείου ενώ τόνισε ότι τον λόγο για την υπόθεση έχουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διερωτήθηκε αν «η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση των ημερολογίων θα υποστεί δίωξη για τη δυσφήμιση του Σώματος».

Αναφορικά με το περιστατικό του Πρωτοδικείου και τη σχετική ΕΔΕ, υπογράμμισε πως οι αστυνομικοί την είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή και διερωτήθηκε «πώς γίνεται όμως, όταν κάνεις μία έρευνα, να μη γίνεται σε όλο του φάσμα».

«Το Αρχηγείο κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει έρευνα στους συνδικαλιστές, στους αιρετούς που βγαίνουν;», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Δεν έχουμε κανένα φόβο να καταθέσουμε το οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, αυτό με τις έρευνες προκαλεί φόβο».