Skip to main content

PockeeMart: Μετατρέψτε τα ψώνια σας σε μια γρήγορη και ξεκούραστη online εμπειρία

Μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η Delivery Market, είναι η πρώτη αμιγώς Ελληνική εταιρεία που δημιούργησε ένα νέο μοντέλο online σουπερμάρκετ

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στη δημιουργία online σουπερμάρκετ και στην Ελληνική αγορά. Οι συνθήκες που βιώσαμε με τα συνεχόμενα lockdowns ευνόησαν την στροφή των καταναλωτών σε ψηφιακές λύσεις που υπόσχονται καλές τιμές, γρήγορη εξυπηρέτηση, παράδοση στο σπίτι και το βασικότερο, πολύτιμο κερδισμένο χρόνο για τους καταναλωτές.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Convert Group οι πωλήσεις ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ αυξήθηκαν κατά 282% στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Ενώ το 2019 το ποσοστό των ηλεκτρονικών πωλήσεων ειδών σουπερμάρκετ ήταν περίπου το 0,3 % των συνολικών πωλήσεων, πλέον το ποσοστό διαμορφώνεται στο 3%-4% με αυξητικές πάντα τάσεις.

Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά ανταγωνίζονται παραδοσιακοί μεγάλοι retailers με φυσικά καταστήματα, ηλεκτρονικές πλατφόρμες delivery αλλά και κάποιοι νέοι «παίκτες» που φτιάχνουν δικά τους dark store (καταστήματα που δεν είναι επισκέψιμα από καταναλωτές και λειτουργούν σαν κέντρα εξυπηρέτησης παραγγελιών) και χρησιμοποιούν δικά τους μέσα για την παράδοση των προϊόντων. Σύμφωνα με μελέτες της Lumina Intelligence το πεδίο ανταγωνισμού περιλαμβάνει τα 4 C’s.

Πιο συγκεκριμένα το Convenience: η ευκολία της παράδοσης σε επιθυμητό τόπο και χρόνο, ο Customer: προσωποποίηση βάση τόσο του προφίλ όσο και τις ανάγκες του κάθε πελάτη, το Competition: οι ανταγωνιστές με την διαφορετική δυναμική τους αλλά και τα διαφορετικά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και το Cost: το σημαντικό παράγοντα του κόστους και της τελικής τιμής.

Μέσα σε αυτό το πολύ ανταγωνιστικό πλαίσιο μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η Delivery Market, είναι η πρώτη αμιγώς Ελληνική εταιρεία που δημιούργησε ένα νέο μοντέλο online σουπερμάρκετ, αποκλειστικά διαδικτυακά, με τις παραγγελίες να εξυπηρετούνται από Dark Stores: το PockeeMart.

To PockeeMart υπόσχεται να μετατρέψει τα ψώνια σας σε μια γρήγορη και ξεκούραστη online εμπειρία. Μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων, εφάμιλλη ενός μεγάλου σουπερμάρκετ, καθώς και με την άμεση εξυπηρέτηση από τους ανθρώπους του PockeeMart, ο πελάτης μπορεί να καλύψει τις καθημερινές και εβδομαδιαίες ανάγκες του σε είδη σουπερμάρκετ.

Το PockeeMart κατατάσσεται στο σύγχρονο μοντέλο των ‘dark’ stores με ιδιόκτητο στόλο διανομέων, τα οποία δεν είναι επισκέψιμα από πελάτες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης online παραγγελιών με απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες των online σούπερ μάρκετ είναι η αναντιστοιχία μεταξύ διαθεσιμότητας ενός προϊόντος στο site με την ύπαρξη του σε απόθεμα στο κατάστημα, καθώς και οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης, συνήθως την επόμενη ημέρα» μας λέει ο κύριος Απόστολος Συμεωνίδης ένας εκ των δημιουργών του PockeeMart. Και προσθέτει «Όσο ο χρόνος που θέλουμε να διαθέτουμε για τα ψώνια μικραίνει, αφήνοντας χώρο για πιο δημιουργικές ασχολίες, ο καταναλωτής αναζητά γρήγορη παράδοση, απλές διαδικασίες και σωστές τιμές. Εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και μέσα από το κλειστό μοντέλο των dark stores, θεωρούμε ότι δίνουμε μια ελκυστική εναλλακτική για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη μέρα έχουμε συνεργαστεί με το σύνολο των προμηθευτών μας, ώστε να εξασφαλίζουμε τις καλύτερες τιμές και προσφορές για τους πελάτες μας, ενώ έχουμε επενδύσει σε δικό μας στόλο οχημάτων ώστε να ελέγχουμε την ποιότητα και την ταχύτητα της παράδοσης των προϊόντων σε άψογη κατάσταση».

Το PockeeMart κάνει παραδόσεις από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9πμ μέχρι τις 9μμ, υπόσχεται παράδοση ακόμα και σε μία ώρα από τη στιγμή της παραγγελίας ενώ έχει και το μικρότερο μίνιμουμ καλάθι αγορών αφού σου δίνει δυνατότητα παραγγελίας με δωρεάν παράδοση από μόλις 25 ευρώ.