Skip to main content

Ποδαρικό με κάζο για τον ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Παναχαϊκή (video)

Οι Αχαιοί επιβραβεύτηκαν για την τόλμη τους και νίκησαν απολύτως δίκαια τον Δικέφαλο για πρώτη φορά ιστορικά στον θεσμό του κυπέλλου.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2019 ο ΠΑΟΚ καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαϊκή στην Αγυιά για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η μοναδική επικράτηση των «κοκκινόμαυρων» έναντι των «ασπρόμαυρων» στον θεσμό ενώ μάλιστα είναι και η πρώτη ήττα για τους Θεσσαλονικείς στο κύπελλο έπειτα από 15 διαδοχικά παιχνίδια ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με στόχο ένα γρήγορο γκολ και στο 7' απείλησε με τον Καρέλη όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Κρητικός στράικερ έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Καπούταγλη.

Η Παναχαϊκή έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 13' όταν ο Κυνηγόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαη.

Οι Αχαϊοί ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και επιβραβεύθηκαν στο 35' όταν βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα με τον Κυνηγόπουλο να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να αποκρούει ασταθώς με τον Μπαστακό να επιχειρεί νέο πλασέ πετυχαίνοντας το 1-0.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο καθώς ο «Δικέφαλος» έψαχνε ανεμικά την ισοφάριση όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι κλείνοντας σωστά τους χώρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων για να ισοφαρίσει και τελικώς το κατάφερε στο 53' με τον Λημνιό να κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά και σέντρα για τον αφύλακτο Καρέλη που με κεφαλιά πέτυχε το 1-1.

Μάλιστα στο 65' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα καθώς Ουάρντα - Ελ Καντουρί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και ο Λημνιός έγινε αποδέκτης πλασάροντας άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Καπούταγλη.

Τελικά, οι Πατρινοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα όταν στο 68' ο Πολίμος σέντραρε από τα δεξιά και βρήκε τον αμαρκάριστο Λουμπαρδέα που εκτέλεσε με δυνατό σουτ τον Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε με τον Πέλκα στο 76' να πιάνει φαλτσαριστό σουτ και τον Καπούταγλη να μπλοκάρει σταθερά και στο 90' + 1' να απειλεί με σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Πολίμος, την τελευταία στιγμή, απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης (67' Καρατσανάκοφ), Πλέγας, Αργυρόπουλος (61' Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (81' Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Τόσκα, Βαρέλα, Μαλεζάς (73' Μπίσεσβαρ), Σάχοβ, Μαουρίσιο (81' Λέο Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66' Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα