Skip to main content

Ποδηλατική καθιστική διαμαρτυρία αύριο στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Gymnosophy διοργανώνει ποδηλατική καθιστική διαμαρτυρία την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το Κυκλοφοριακό.

Ανοιχτό κάλεσμα σε ποδηλατική καθιστική διαμαρτυρία και παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα το Κυκλοφοριακό την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 18:00 απευθύνει η ομάδα Gymnosophy.

Με την διαμαρτυρία ζητείται να η ψηφισθεί:

  • Η ανακήρυξη του 2022 ως έτος Αστικής Ποδηλασίας και να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Ποδηλατικές Υποδομές.
  • Η κατασκευή ως Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων το ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο ~80χλμ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Urbact III
  • 30χλμ/ω προκαθορισμένο όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους της πόλης, εκτός των Λεωφόρων που θα παραμείνει στα 50χλμ/ω.

H ομάδα σημειώνει ότι αναφορικά με το Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια είναι να κατασκευαστεί με διάδρομους ποδηλάτων αποκλειστικής κίνησης, διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, διαχωρισμένους με νησίδα ή κράσπεδο, και φυσικά εμπόδια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων σε αυτούς.