Skip to main content

Ποδόσφαιρο: Τέλος στις ποινές αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια!

Θα υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών σε ό,τι αφορά τόσο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στις ομάδες όσο και τις τιμωρίες της έδρας

Σε σημαντικές αλλαγές θα προχωρήσει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ από τη νέα σεζόν, καθώς η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια καταργείται -πιθανότατα- οριστικά!

Η ΕΠΟ ωστόσο θέλησε να βάλει ένα τέλος στις αφαιρέσεις βαθμών και τα παιχνίδια πλέον θα κρίνονται μόνον μέσα στα γήπεδα.

Φυσικά, αναφέρει δημοσίευμα του SDNA.gr, πρέπει να υπάρχουν (και θα υπάρχουν) παραδειγματικές τιμωρίες για επεισόδια, αλλά ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας δεν θα περιλαμβάνει την ποινή της αφαίρεσης βαθμών (για επεισόδια).

Αυτή είναι η σημαντικότερη αλλαγή από το προσχέδιο που κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και θεωρείται δεδομένο ότι θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα (ουσιαστικά από 1η Ιουλίου), από τη στιγμή που λέει το «ναι» η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, πάντως, ως... αντιστάθισμα θα υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών σε ό,τι αφορά τόσο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στις ομάδες όσο και τις τιμωρίες της έδρας.

Οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις τον επόμενο μήνα.