Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πιστεύει ότι οι εν λόγω δομές όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να αναβαθμιστούν και επεκταθούν.

Την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη χρηματοδότηση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του ΕΣΠΑ εκφράζει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Οι Δομές εξυπηρετούν πανελλαδικά πάνω από 80.000 ωφελούμενους, καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση) και το κλείσιμο τους θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ)», αναφέρει χαρακτηριστικά.
    
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πιστεύει ότι οι εν λόγω δομές όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να αναβαθμιστούν και επεκταθούν συμβάλλοντας στην κατά το δυνατόν άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μέρος της ελληνικής κοινωνίας, λόγω των μνημονικών-νεοφιελελεύθερων μέτρων τα οποία εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.
    
«Η Ομοσπονδία θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία των παραπάνω Δομών, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες, εκφράζει τη στήριξη της στους οκτακόσιους (800) και πλέον συμβασιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να ενεργήσουν άμεσα με σκοπό την χρηματοδότηση των Δομών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ