Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική

Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Στάση εργασίας έως τις 13:00 στην Αττική και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην περιφέρεια πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση, από την οποία απέχουν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση.

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τα νοσοκομεία Παίδων και θα ακολουθήσει πορεία, μέσω των οδών Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου και κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και μη απολύσεις επικουρικών γιατρών.