Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Ελάχιστοι έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργείται λανθασμένα η εντύπωση στα άτομα που κάνουν τη πρώτη δόση ότι είναι καλυμμένοι.

Αιχμές στην κυβέρνηση για το σχέδιο εμβολιασμών αφήνει η ΠΟΕΔΗΝ, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος «κακώς ανακοινώνεται ότι 110.000 εμβολιάσθηκαν  στη χώρα μας αφού έκαναν μόνο  τη πρώτη δόση. Ελάχιστοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανακοινώνεται απο τις υγειονομικές αρχές».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργείται λανθασμένα η εντύπωση στα άτομα που κάνουν τη πρώτη δόση  ότι είναι καλυμμένοι.

«Χρειάζεται προσοχή. Συνεχίζουμε να χάνουμε κάθε ημέρα  από κορωνοϊό τους επιβάτες ενός λεωφορείου που πέφτει στο γκρεμό.  Από θανάτους δυστυχώς μειώνεται κατά κύριο λόγο ο αριθμός των διασωληνωμένων (φυσικά υπάρχουν και εξιτήρια)», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Κωλυσιεργία για τα ΒΑΕ

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα της ένταξης των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Είναι  δυνατόν να τίθεται εν αμφιβόλω η ένταξη   στα Βαε των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων με όλα αυτά που περνάμε με την πανδημία και τις άλλες ασθένειες;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως λέει μάλιστα ο κ. Γιαννάκος, «22 συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, 14 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, 5. 000  έχουν αρρωστήσει σπό κορωνοϊό και πολλοί εξ αυτών χρειάσθηκε νο νοσηλευθούν σε κλινικές και σε ΜΕΘ.  Επίσης 3.000 συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες με πιστοποιητικά βαριάς αναπηρίας και χιλιάδες αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Πολλοί υγειονομικοί  έχουν τρυπηθεί  με σύριγγες  ασθενών  με λοιμώδη νοσήματα και  κολλήσανε. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να ενταχθούμε στα ΒΑΕ. Οι δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών δείχνουν καθυστέρηση  και φόβος για  παραπομπή στις καλένδες. Μάλιστα προωθούν την αντίληψη στη κοινωνία της ατομικής ευθύνης για ότι συμβαίνει στους υγειονομικούς  προς  αποφυγή του πολιτικού κόστους και  το κουκούλωμα των προβλημάτων της δημόσιας υγείας. Ο Υφυπουργός Εργασίας είπε ότι κοστίζει πολλά η ένταξη των υγειονομικών στα βαε και θα υπάρξει ζήτημα με το προσωπικό λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι πάνω από 5.000 υγειονομικοί έχουν δικαίωμα σύνταξης «αλλά έχουν φιλότιμο δεν θέλουν εν μέσω κρίσης να λακίσουν, αγαπάνε τη δουλειά τους. Περιμένουν μία αναγνώριση από τη πολιτεία. Οι παθογένειες του συστήματος δεν λύνονται με την παροχή εργασίας των υγειονομικών μέχρι τα βαθιά γεράματα, αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σημειώνουμε  ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται μετά το 2011 είναι στα βαε επειδή ασφαλιστικά εντάσσονται στο πρώην ΙΚΑ».