Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες οι διακομιδές διασωληνωμένων-Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει στοιχεία για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας επιπλέον κλινικές μετατρέπονται σε κλίνες ΜΕΘ.

Πολύ επικίνδυνες έως και αδύνατες χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ τις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών με κορωνοϊό, τονίζοντας πως οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά ασταθείς.

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως οι αντοχές του συστήματος έχουν εξαντληθεί και πως πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ.

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζει και την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως αναφέρει, το νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκίνησε τη χθεσινή του εφημερία του με 37 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ στα συνολικά 37 κρεβάτια που διέθετε. Παράλληλα, τονίζει πως στο νοσοκομείο έχουν μετατραπεί χειρουργικές αίθουσες σε 3 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες «γέμισαν και αυτές».

Γεμάτη αναφέρει πως είναι και η ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται 32 ασθενείς, ενώ η αίθουσα ανάνηψης του νοσοκομείου μετατρέπεται σε ΜΕΘ 5 κλινών.

«Στο Ιπποκράτειο  θα λειτουργήσουν 6 ακόμη κλίνες ΜΕΘ από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών  και 7 κλίνες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο Γεννηματάς» γνωστοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας όμως πως η λειτουργία τους θα γίνει χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτούν οι ΜΕΘ. Όλες οι άλλες ΜΕΘ που λειτουργούν είναι γεμάτες, αναφέρει η Ομοσπονδία.

φωτογραφία αρχείου