Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι 100 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη - Γίνεται επιλογή ασθενών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κάνει λόγο για επιλογές ασθενών με ηλικιακά κριτήρια στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Επιλογές ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 100 κλινές ΜΕΘ και αυτή είναι όλες γεμάτες», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «πάνω από 70% των ασθενών, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι καταλήγουν εκτός ΜΕΘ».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον περασμένο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη «λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και τώρα 100 καθώς λόγω των αναστολών εργασίας δεν έχουν αναπληρωθεί».

Παράλληλα, παραθέτει στοιχεία πληρότητας των ΜΕΘ, που σύμφωνα με την ίδια, επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης:

«Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτη και δύο διασωληνωμένοι σε θαλάμους.

»Η ΜΕΘ 30 κλινών του Παπανικολάου είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής.

»Στο Ιπποκράτειο η ΜΕΘ 15 κλινών είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

»Στο Παπανικολάου η ΜΕΘ κλινών είναι γεμάτη και πέντε διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ». Παράλληλα, για το νοσοκομείο Παπανικολάου προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, ότι «λειτουργεί ΜΕΘ covid 30 κλινών που είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς σήμερα είναι στα χειρουργεία, χωρίς να έχουν συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

Καταληκτικά, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο Χαλκιδικής ένας διασωληνωμένος ασθενής είναι εκτός ΜΕΘ.