Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Λάρισας άρχισε απεργία πείνας

Ο Λάμπρος Τσάπαλης προέβη σε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα ο Λάμπρος Τσάπαλης, μέλος της του Σωματείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας, για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Τσάπαλη στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου και υπέγραψε τη στήριξή του στον αγώνα. Παράλληλα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, ο κ. Γιαννάκος είπε στον συνάδελφό του ότι το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους και του ζήτησε να σταματήσει την απεργία πείνας διαβεβαιώνοντός ότι θα συνεχιστεί ο συλλογικός αγώνας για την επίλυση των αιτημάτων που θέτει.

ΜΕΘ Θεσσαλίας

Σύμφωνα με την Ομοσπονδίαμ και σήμερα οι ΜΕΘ κορωνοϊού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας είναιγεμάτες.

«Δύο ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου ήταν διασωληνωμένοι το μεσημέρι σε θαλάμους και έψαχναν ΜΕΘ. Δόθηκε σήμερα μία νέα ΜΕΘ 5 κλινών στο νοσοκομείο της Λαμίας αλλά τι να φθάσει», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «η Οδύσσεια ενός ασθενή διασωληνωμένου πριν τρεις ημέρες έρχεται να καταδείξει τις παθογένειες του συστήματος».

Όπως σημειώνει, δεν υπήρχε ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλευόνταν, άλλα ούτε στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική και τελικά βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.

«Ξεκίνησε με το ασθενοφόρο. Το ένα χάλασε στην Αττική και μεταφέρθηκε σε άλλο. Το δεύτερο ασθενοφόρο χάλασε επίσης έξω από τη Κόρινθο και μεταφέρθηκε σε τρίτο ασθενοφόρο για να φθάσει τελικά στο νοσοκομείο Κορίνθου. Και όμως τα ασθενοφόρα που χάλασαν ήταν καινούργια. Η ταλαιπωρία ενός διασωληνωμένου ασθενή με κορωνοϊό που μεταφέρθηκε 400 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρει ΜΕΘ. Οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος