Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Αισχροκέρδεια με 300% πάνω στην τιμή χειρουργικών μασκών

Με τα ποσά που διατίθενται οι μάσκες επιβαρύνονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων που οδεύουν προς πλήρη έλλειψη.

Για αισχροκέρδεια των εταιρειών σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών που εκμεταλλεύονται την έλλειψη χειρουργικών μασκών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, αυτό συμβαίνει με τα νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή ακόμα και στα πολλά νοσοκομεία που αγοράζουν το εν λόγω είδος χωρίς σύμβαση.
 
«Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, κοινοποιώντας τιμολόγια  με την τιμή που αγοράζουν μάσκες τα Νοσοκομεία πριν την υγειονομική κρίση και την τιμή που θα αγοράσουν σήμερα.

Σύμφωνα με αυτά τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ.  Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μια αγόραζαν 0,64λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ την μια+ΦΠΑ.

Όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ για την συγκεκριμένη αισχροκέρδεια θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση «γιατί δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες».