Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ για Άγ. Παύλος στη Θεσσαλονίκη: Λωποδύτες εκμεταλλεύονται τον πόνο συγγενών για ΜΕΘ

Την πλήρη έρευνα της καταγγελίας για το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

«Επιτήδειοι απατεώνες παίρνουν τηλέφωνα συγγενείς για να ζητήσουν χρήματα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών», όμως «η δουλειά των διοικούντων το σύστημα δεν είναι η αναφορά του προβλήματος», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζοντας το πρωτοφανές περιστατικό στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους αρμόδιους «να διασφαλίσουν ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς που την έχουν ανάγκη» προκειμένου να μην «πεθαίνουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους» αλλά και για να μη δίνεται η ευκαιρία «σε επιτήδειους λωποδύτες να παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο».

«Πώς ο εν λόγω λωποδύτης που πήρε συγγενή ασθενή στον Άγ. Παύλο και ζήτησε ένα μεγάλο ποσό επειδή υποτίθεται μεσολάβησε για εισαγωγή του δικού του ανθρώπου στη ΜΕΘ ήξερε πρόσωπα και πράγματα; Ποιος του έδινε τη πληροφόρηση; Τα ονόματα ασθενών είναι προσωπικά δεδομένα. Τι έρευνα διεξάγεται στο νοσοκομείο; Η πληροφόρηση του επιτήδειου ήταν από το νοσοκομείο ή το περιβάλλον του ασθενούς;», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σημειώνει πως «η επιλογή για ΜΕΘ που δυστυχώς συμβαίνει, γίνεται αποκλειστικά και μόνο με θεραπευτικά και ηλικιακά κριτήρια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εισαγγελική έρευνα. Όπως και για τους δεκάδες διασωληνωμένους που είναι σήμερα εκτός ΜΕΘ και πολλοί εξ αυτών θα χάσουν τη ζωή τους πριν βρουν κρεβάτι στην εντατική».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας για το περιστατικό στον Άγιο Παύλο και, εφόσον προκύψει ότι αληθεύει, να κινηθούν άμεσες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.