Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ για κορωνοϊό: Αποδεκατίστηκε το νοσοκομείο της Καστοριάς

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων στα νοσοκομεία που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή είναι 139.

Καμπανάκι χτυπά η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την κατάσταση που υφίσταται σε νοσοκομεία της χώρας όσον αφορά τον κορωνοϊό, αφού τα ύποπτα κρούσματα όπως αναφέρεται αντιμετωπίζονται με την συνήθη διαδικασία εξέτασης στα ΤΕΠ και εισαγωγής στις κλινικές (Παθολογικές, Πνευμονολογικές).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο νοσοκομείο της Καστοριάς να βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 εργαζόμενοι (δείτε εδώ).

«Μεταξύ των συναδέλφων που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο εκφράζουν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, για την έλλειψη υγειονομικού υλικού. Το Νοσοκομείο πρέπει να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων από κορωνοϊό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων στα νοσοκομεία που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή είναι  139.  

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει την απροθυμία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό έκτακτων προσλήψεων από γιατρούς και νοσηλευτές συγκεκριμένων ειδικοτήτων

«Θα πρέπει λοιπόν καθαρά σήμερα κιόλας ο Υπουργός Υγείας να συνοδεύσει την έκκλησή του με κίνητρα για το προσωπικό.

Κίνητρο είναι όλοι οι έκτακτοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύστημα και όσοι προσληφθούν τώρα δικαιούνται μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο στον φορέα και την ειδικότητα που εργάζονται.

Κίνητρο επίσης είναι η αύξηση των μισθών.

Κίνητρο είναι η Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα κίνητρα πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και γενναιότητα από τον Υπουργό Υγείας. Έτσι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι θα θωρακίσουμε το Υγειονομικό Σύστημα. Έτσι θα ανοίξουν οι ΜΕΘ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.              

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κραυγή αγωνίας των συναδέλφων του Νοσοκομείου Καστοριάς που είναι σε απόγνωση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση στο Νοσοκομείο που αποδεκατίστηκε».