Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται επιλογή ασθενών Covid για διασωλήνωση σε ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι «γίνεται επιλογή ασθενών Covid για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι» - Πώς γίνεται η επιλογή.

«Γίνεται επιλογή ασθενών Covid για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι», σημείωσε μιλώντας στο MEGA o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς είναι στη λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βέβαια υπάρχουν πολλοί ασθενείς οι οποίοι είναι πέντε και έξι μέρες και δεν εξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται επιλογή ασθενών με θεραπευτικά κριτήρια», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι τα ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ Covid που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο, οδηγούν το ιατρικό προσωπικό σε δύσκολες αποφάσεις.

«Περιμένουμε κάποιος να γίνει καλά ή δυστυχώς να καταλήξει για να αδειάσει ένα κρεβάτι και να πάει ένας που περιμένει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτήν την στιγμή στη λίστα αναμονής βρίσκονται περίπου 30 άτομα, τα οποία περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι προκειμένου να το καταλάβουν.

«Αυτοί που κάνουν την επιλογή είναι το ΕΚΑΒ με τον εντατικολόγο γιατρό», επισήμανε

Ποια είναι τα κριτήρια

Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή όσων θα μπουν σε ΜΕΘ είναι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, θεραπευτικά και ηλικιακά.

«Θεραπευτικό κριτήριο, ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει, και με ηλικιακό κριτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι τα αιτήματα για νοσηλεία σε ΜΕΘ Covid «είναι πολύ περισσότερα από τις διαθέσιμες κλίνες και δυστυχώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επιλογή»