Skip to main content

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Έδεσσας - «Δυσανάλογα πολλοί οι νεκροί»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως δύο πρόεδροι Σωματείων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά καθαιρέθηκαν και κλήθηκαν σε ΕΔΕ επειδή αναφέρθηκαν στις δυσχέρειες νοσηλείας.

Πρόχειρη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως στο πρώτο ασθενείς που νοσούν με τον ιό νοσηλεύονται με άλλους ασθενείς.

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως με αυτόν τον τρόπο είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού. «Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο και τα δείγματα των υπόπτων κρουσμάτων στέλνονται σε εργαστήρια εκτός νοσοκομείου. Καθυστερούν οι απαντήσεις και η διεκπαιρέωση των υπόπτων κρουσμάτων εντός του νοσοκομείου», τονίζει για το νοσοκομειακό ίδρυμα της Έδεσσας.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει παράλληλα πως πολλοί υγειονομικοί νοσούν και μία φυσικοθεραπεύτρια βρίσκεται διασωληνωμένη στο Στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, στο νοσοκομείο της Έδεσσας υπάρχει μια ΜΕΘ τριών κλινών στο νοσοκομείο που είναι πάντα γεμάτη, ενώ φτιάχτηκε αυτοσχέδια ΜΕΘ στο τμήμα του τεχνητού νεφρού που δεν λειτουργεί σε θάλαμο και εκεί νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς. 

«Οι νεκροί ασθενείς στο νοσοκομείο είναι δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τον πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου. Αυτό δείχνει την κακή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», αναφέρει τονίζοντας πως πρέπει κάθε νοσοκομείο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία νοσηλευόμενων και θανάτων από κορωνοϊό.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει πως η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Έδεσσας κλήθηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση και καθαιρέθηκε από τη θέση της επειδή «έκανε το έγκλημα να δώσει συνέντευξη στον τοπικό τύπο ως ώφειλε από τη θεσμική της θέση και να αναφερθεί στις δυσχέρειες νοσηλείας των περιστατικών κορωνοϊού. Κάλεσε δωρητές να ενισχύσουν το νοσοκομείο όπως το έπραξαν πολλές φορές και λαϊκοί εκπρόσωποι εργαζομένων και οι διοικούντες το σύστημα. Μάλιστα οι διοικούντες φωτογραφήθηκαν μπροστά από κοντέινερ αρκετές φορές με δωρητές. Έκαναν μυνητήρια αναφορά στη πρόεδρο του Σωματείου και την κάλεσαν σε ένορκη διοικητική εξέταση»

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως «αν και νοσούσε η ίδια μαζί με όλη την οικογένειά της από κορωνοϊό μεθόδευσαν παράνομα την καθαίρεσή της από πρόεδρο του Σωματείου. Συγκάλεσαν Διοικητικό Συμβούλιο τα υπόλοιπα μέλη και αποφάσισαν τη καθαίρεσή της χωρίς να το γνωρίζει η ίδια, την στιγμή που νοσούσε αυτή και η οικογένειά της από κορωνοϊό. Σε ποιες εποχές ζούμε. Τις αφαίρεσαν πράγματα του Σωματείου χωρίς να της ζητηθεί να παραδώσει. Της αφαίρεσαν μέχρι και προσωπικά της αντικείμενα. Αντί να απολογηθούν οι διοικούντες το νοσοκομείο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν με τους δεκάδες νεκρούς ζητάνε και τα ρέστα. Αυτό δεν είναι δημοκρατία».

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι το ίδιο έπραξαν και με τον πρόεδρο του σωματείου του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

«Επειδή τόλμησε να πει τα προβλήματα του νοσοκομείου τον καλούν σε ένορκη διοικητική εξέταση καθώς επίσης τον εκφοβίζουν με κάθε τρόπο. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας. Οι φορείς της περιοχής πρέπει να ενεργοποιηθούν και να καταθέσουν αναφορά στην Εισαγγελία για διερεύνηση τυχόν αμελειών από τις διοικήσεις των νοσοκομείων που ενδεχομένως συνέβαλαν στους θανάτους από κορωνοϊό σε νοσηλευόμενους ασθενείς», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.