Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: 118 κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς σε έναν μήνα

Σε έναν μήνα καταγράφηκαν 118 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων.

Για ραγδαία εξάπλωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία κάνουν λόγο πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσιας Νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα καταγγέλλεται ότι γίνεται απόκρυψη του αριθμού των κρουσμάτων σε συνάρτηση και με την αδυναμία του ΕΚΕΑ να διαγνώσει έγκαιρα τα κρούσματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ σε έναν μήνα σημειώθηκαν 118 κρούσματα ενώ είναι άγνωστο το πραγματικό σύνολο.

Όσον αφορά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι και το βασικό νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, έχουν καταγραφεί πάντα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ άλλα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα. Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ από τα οκτώ κρούσματα, τα επτά είναι επιστροφή από άδεια. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων, το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού σε υγειονομικούς του νοσοκομείου έφτασε στον αριθμό 24.

Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ με τη Voria.gr ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα είναι δύο και έχουν εντοπιστεί σε δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του νοσοκομείου Αττικόν στην Αθήνα, όπου δύο νοσηλεύτριες της ΜΕΘ διαγνώστηκαν θετικές, ωστόσο η ΜΕΘ των 16 κλινών δεν έκλεισε για απολύμανση καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ δεν υπάρχουν κρεββάτια.

«Κρύβουν τα περιστατικά των νοσούντων συναδέλφων. Εχουν δώσει εντολές στις επιτροπές λοιμώξεων να μη διαρρέουν στοιχεία. Πως θα προφυλαχθούν έτσι οι επαφές τους;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.