Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορωνοϊό δύο γιατροί στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας.

Θλίψη και οδύνη επικρατεί στις τάξεις των υγειονομικών της χώρας, αφού δύο ακόμα εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία υπέκυψαν ενώ ήταν διασωληνωμένοι λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τη λίστα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που κατέληξαν από Covid-19 σε 22.

Πρόκειται για έναν 61χρονο γενικό χειρουργό και διευθυντή του Κέντρο Υγείας Λάρισας και τον 56χρονο διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε μετά από εγκεφαλικό που υπέστη μετά από εφημερία ένας 45χρονος γιατρός στον Βόλο, ενώ είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό από τον οποίο νόσησε.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στα μέρη που διεξήχθησαν οι σφοδρότερες μάχες του υγειονομικού πολέμου».

Όσο για τον 45χρονο γιατρό που έχασε και αυτό τη μάχη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο «εργαζόνταν στα ΤΕΠ και το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου  του Βόλου. Έπαθε εγκεφαλικό μετά από εφημερεία και ενώ είχε ξεπεράσει το κορωνοϊό από τον οποίο είχε νοσήσει. Διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο δεν υπήρχε κλίνη  γενικής ΜΕΘ. Διασωληνώθηκε την Παρασκευή. Κενή κλίνη γενικής ΜΕΘ δεν υπήρχε  σε κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας  να διακομισθεί. Μετατράπηκαν σχεδόν όλες  σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Έτσι διεκομίσθη σε ΜΕΘ ιδιωτικού θερσπευτηρίου στη Λάρισα. Δυστυχώς κατέληξε. Η οδύσσεια  των  αδικοχαμένων  συναδέλφων για να βρουν κλίνη μεθ δείχνει ότι οι αντοχές του συστήματος  ξεπεράστηκαν. Ο θάνατος του συναδέλφου από εγκεφαλικό δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι έχει σχέση με την εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών.  Συλληπητήρια στην οικογένεια  και του εκλιπόντος συναδέλφου από το νοσοκομείο του Βόλου και τους  υπηρετούντες εκεί συναδέλφους».