Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 100 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Δράμας νοσούν με κορωνοϊό

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ανάπτυξη των κλινικών κορωνοιου γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού.

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζει την κατάσταση με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας η ΠΟΕΔΗΝ.

 Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των κλινικών κορωνοιού γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου (ισόγειο, πρώτο, δεύτερο) συνυπάρχουν κλινικές κορωνοιού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου, ενώ χρησιμοποιούνται ίδιοι διάδρομοι και ίδια ασανσέρ. Μάλιστα επισημαίνεται ότι στον δεύτερο όροφο οι ασθενείς που καταλήγουν περνούν μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 136 ασθενείς με κορωνοϊό στις 140 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες.

Όσο για την ΜΕΘ των 12 κλινών είναι γεμάτη και οι ασθενείς που αεροδιακομίσθηκαν βρίσκονταν σε αίθουσες χειρουργείων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι με το που έφυγαν διασωληνώθηκαν άλλοι τέσσερις ασθενείς, ο ένας διεκομίσθη και οι τρεις παραμένουν στις χειρουργικές αίθουσες.

Την ίδια ώρα το οξυγόνο δεν επαρκεί όπως και σε πολλά νοσοκομεία αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν κατά πολύ, ενώ τα ύποπτα κρούσματα είναι μαζί κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης..

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, μοριακός αναλυτής υπάρχει ένας που είναι δωρεά του Δήμου και εγκαταστάθηκε πριν τις 18 Νοεμβρίου και δεν καλύπτει τις ανάγκες, ενώ τώρα ένας επιχειρηματίας δώρισε έναν ακόμη.

«Νοσούν 105 συνάδελφοι. Για να καλύψουν τις βάρδιες επιστρέφουν στη δουλειά τους υπαλλήλους σε 15 ημέρες αν και ακόμη έχουν συμπτώματα», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δύο εργαζόμενοι ακόμα του νοσοκομείου,  μια νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός νοσηλεύονται διασωληνομένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας τραυματιοφορέας και μία νοσηλεύτρια σε κλινικές με σοβαρά συμπτώματα.