Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε από κορωνοϊό 52χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας

Απεβίωσε 52χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας που είχε διαγνωσθεί θετικός στον Covid-19 - Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για ΕΔΕ

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό 52χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας, μετά από αρκετές ημέρες μάχης στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις στις ειδικότητες. Χτυπάει όλους τους υγειονομικούς, καθώς μετράμε πολλούς νεκρούς και διασωληνωμένους συναδέλφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται πως υπάρχει «οργή και αγανάκτηση από τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτείας».

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καταγγέλλει πως πραγματοποιούνται ΕΔΕ για υγειονομικό προσωπικό που κόλλησε κορωνοϊό, προκειμένου, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, να «αποποιηθούν ευθύνες».

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο αποθανών είναι ο ιερέας Μιχάλης Νικολαΐδης δεν εγκατέλειψε ποτέ το πόστο του στο νοσοκομείο, παρά την συνειδητή του απόφαση πριν από περίπου 1,5 χρόνο να χειροτονηθεί και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού.

«Ήταν ο Μιχαλάκης μας, η σβούρα των θαλάμων που έτρεχε, πάνω κάνω με αυτή την αστείρευτη ενέργεια του για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς μας» λέει στο protothema.gr, η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. «Μπορεί να του έλειπε μπόι, όμως η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη που μας χωρούσε όλους» προσθέτει.